Bourbon l'Archambault

Het op ca 10 km gelegen dorpje Bourbon-l'Archambault was in de 15e eeuw de hoofdstad van de hertogen van Bourbon. Het kasteel van Bourbon l'Archambault was het centrum van het hertogdom Bourbon, en lag zowel aan de basis van het Huis Bourbon als van de oude provincie Bourbonnais.

 

Vieure

Voor een lekkere zomerse verkoeling ligt op ca. 6 km het zwemmeer Plan d'eau de Vieure. Hier zijn ook kano's en waterfietsen te huur voor een dagje waterpret.

Elke zondag om 10 uur is er een Frans/Nederlandse ochtendmarkt in Vieure. Met een beetje geluk tref je het en spelen de Shiels een paar leuke Ierse songs.

 

Noyant

Op het eerste gezicht is Noyant d'Allier een charmant, typisch Frans dorpje in de regio Auvergne, maar dit kleine dorpje zit echt vol verrassingen ...

Een tempel, een mijnmuseum en een vélorail.

 

Moulins sur Allier, Ville d'Art et d'Histoire

Alhoewel niet de grootste stad van de Allier is Moulins van oudsher de Hoofdstad van de Allier. In het gezellige maar kleine stadscentrum is het leuk winkelen. In de buitenwijken van de stad zijn alle bekende Franse winkelketens vertegenwoordigd.

Place d'allier

Centre ville...                                                                                                

.   

Het Anne-de-Beaujeu museum herbergt collecties van klassieke archeologie, middeleeuwse beelden uit de Bourbonnais, decoratieve kunst uit de 18e eeuw en schilderkunst uit de 19e eeuw.

Centre national du costume de scène ou CNCS. Wisselende exposities van thema's over klederdracht en kleding uit het verleden en heden.

Le Musée de l'illustration Jeunesse (MIJ), is gewijd aan de illustratie van het boek, en specifiek het jeugdboek, van de 19e eeuw tot vandaag, werd in 2005 in Moulins geopend.